Kulinarna jesień na Kociewiu – zapraszamy na „O jeściu na Kociewiu” w Subkowach!
Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Pomorskiego wraz ze Stowarzyszeniem Kociewskie Forum Kobiet zaprasza na IV Sympozjum Kulinarne „O jeściu na Kociewiu”, które odbędzie się 5 października w Domu Kultury w Subkowach.
Tradycją październikowego święta w Subkowach są tematyczne wykłady popularno-naukowe, konkursy plastyczne i kulinarne, warsztaty połączone z degustacją najróżniejszych potraw przygotowywanych zgodnie z tematem Sympozjum. Podczas uroczystości wręczana jest statuetka „Hit Sympozjum Kulinarnego” za najciekawszą potrawę. W tym roku królować będą kasza, groch i fasola, a na scenie z koncertem wystąpi Andrzej Rybiński.
Sympozjum ma na celu przekazywanie tradycji lokalnych kolejnym pokoleniom zamieszkującym Region Kociewski, jak i poszukiwanie nowych elementów w kuchni kociewskiej. Dzięki temu Sympozjum jest swoistym połączeniem tradycji i nowoczesnych trendów oraz stanowi element integracji międzypokoleniowej.
Zapraszamy!